meghívást kapott

2021.04.26. 09:00

Nemzetközi verseny kapujában a POK diákja

Idén is a kémia OKTV döntősei közül választják ki a nemzetközi kémiai diákolimpián és a Mengyelejev diákolimpián induló magyar csapatok tagjait

Balla Tibor

A Pannon Oktatási Központ (POK) diákja, Szerencse Arnold is meghívást kapott, ezzel esélyt is bekerülni az olimpia csapattagjai közé. A felkészítő tanfolyamot és a válogatót az ELTE Kémiai Intézete szervezi, online elméleti és jelenléti gyakorlati oktatással.

A nemzetközi kémiai diákolimpia egy középiskolások részére rendezett barátságos nemzetközi verseny, a nemzetközi természettudományos olimpiák (matematikai, fizikai, kémiai, biológiai és informatikai) egyike. Célja egyebek között a tehetségkutatás, a tehetséggondozás, a nemzetközi kapcsolatok kiépítése, javítása. Az ötvenéves múltra visszatekintő verseny egyik kezdeményezője alapítóként Magyarország volt, és a magyar csapat a kezdetek, 1968 óta megszakítás nélkül az olimpia állandó résztvevője és igen eredményes szereplője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!