kialakították a gyűjtőpontokat

2021.04.12. 16:00

Már szelektíven gyűjthető a használt sütőolaj is

Április elejétől a környezetszennyezés megelőzése érdekében már Dunaújvárosban is szelektíven gyűjthető a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj – közölte a dunaujvaros.hu.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A polgárok összesen tizenhárom helyszínen: a helyi óvodákban és bölcsődékben, valamint a Pentelei Waldorf Általános Iskolában elhelyezett gyűjtőpontokon adhatják le a használt sütőolajat, az intézmények hivatalos nyitvatartási idejében. (Zengő-Bongó bölcsőde: Bólyai János u. 2., 6–17 óra között. Napraforgó bölcsőde: Kossuth u. 7/b, 5.30–16.30-ig. Liszt Ferenc kerti bölcsőde: Liszt Ferenc kert 18., 6–17-ig. Hétszínvirág bölcsőde: Barátság u. 1., 6–17-ig. Makk Marci bölcsőde: Március 15. tér 11., 5.30–16.30-ig. Aprók Háza tagóvoda: Gábor Áron u. 2-4., 5–17-ig. Aranyalma tagóvoda: Gagarin tér 1., 5–17-ig. Bóbita tagóvoda: Földes Ferenc liget 1., 5–17-ig. Duna-parti tagóvoda: Batsányi u. 2-4., 5–17-ig. Katica tagóvoda: Petőfi S. u. 4., 5–17-ig. Kincskereső tag­óvoda: Ady E. u. 1/a, 5–17. Százszorszép tagóvoda: Lajos király krt. 31., 5–17-ig. Pentelei Waldorf Általános Iskola: Magyar út 49., 7.30–16.30-ig.)

Olajleadás a Duna-parti tagóvoda gyűjtőjénél Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az önkormányzat tájékoztatója kiemelte, a lakosság által leadott használt sütőolaj összegyűjtését a Biotrans Kft. végzi. A cég díjmentesen elszállítja a fent említett pontokon összegyűjtött olajat, és az intézmények alapítványainak kilogrammonként 25 forint visszatérítést biztosít adomány formájában az összegyűjtött mennyiségért cserébe. A városlakóknak nincs más dolguk, mint a háztartásokban keletkezett elhasználódott, kihűlt olajat visszatölteni egy PET palackba, majd elvinni azt a fentebb felsorolt gyűjtőpontok egyikébe, nyitvatartási időben.

Az intézmények alapítványai 25 Ft/kg visszatérítést kapnak

Az olajat leszűrni nem szükséges. A gyűjtőpontokat az elkerített udvari részekre, vagy a tálaló konyha mellett elzárt területen helyezték el, hogy illetéktelen személyek ne férjenek hozzá az edényekhez, így a sütőolaj elhelyezését minden esetben jelezni kell az adott intézmény vezetőjénél, illetve a portán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!