baleset-megelőzés

2021.04.28. 07:05

Figyelemmel a közlekedő gyermekekre

Az általános iskolák, óvodák újra nyitásával az intézmények körül nagyobb forgalomra lehet számítani.

police.hu

A digitális oktatás után 2021. április 19-én újra nyitottak az általános iskolák és az óvodák. A nyitással, az oktatási és nevelési intézmények környezetében megnövekedett gyalogos és kerékpáros forgalommal számolhatunk. Az egyedül közlekedő iskolás gyermekekre, elsősorban a reggeli és délutáni csúcsidőben, számíthatunk, és a veszélyeztetettségük is magasabb ebben az időszakban, hiszen a gépjárműforgalom is jelentősen emelkedik, főleg az intézmények körül. A több hetes otthonlét után, a napi közlekedési rutintól elszokott gyermekek könnyen figyelmetlenné válhatnak, álló, parkoló járművek takarásából hirtelen kiléphetnek a járművek elé, illetve előfordulhat, hogy szétnézés nélkül léphetnek az úttestre.

Kérjük, hogy fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek az oktatási intézmények környékén! Készítsék fel gyermekeiket a biztonságos közlekedésre, és ismételjék át a legfontosabb közlekedési szabályokat!

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!