Ádámok és Évák játéka

2019.06.12. 11:00

Egy egyszerű téma számtalan variációban

Az Ádámok és Évák című színpadi játéksorozat idei előadásáról már beszámoltunk szombaton.

Pekarek János

Lapzártánk miatt azonban csak most tudjuk ismertetni a középiskolások számára kiírt vetélkedő győzteseinek, díjazottjainak nevét.

Mint megírtuk, a szervezők idén szakítottak azzal a korábbi gyakorlattal, hogy valamely klasszikus színdarab egy-egy részletének megformálására kérik fel a benevezett diákcsapatokat és segítő tanáraikat. Ehelyett egy szituációt kellett színre vinniük: egy boltban vásárol egy fiú és egy lány, akik a pénztárhoz érve addig udvariaskodnak egymással, amíg egy idősebb hölgy megelőzi őket a sorban. A nehezítés az volt, hogy minden csoportnak előre megadott színházi stílusban kellett előadnia a jelenetet, tudtuk meg a főren­dező Dubai Pétertől.

Részlet az Ádámok és Évák című középiskolás színi vetélkedő egyik előadásából Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A legjobb előadás díját a dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ Magángimnázium csoportja nyerte, görög dráma stílusban. A legjobb női főszereplő Lepsényi Barbara lett a simontornyai Vak Bottyán Gimnáziumból, kortárs stílusban. A legjobb férfifőszereplő díját Kirilla Krisztián nyerte el a Pannon Oktatási Központból, görög dráma stílusban. A legjobb női mellékszereplő Bodaki Titanilla lett az idős asszony szerepében a simontornyai Vak Bottyán Gimnáziumból (kortárs stílusban), a legjobb férfi-mellékszereplő Gölöncsér Gergő a pusztaszabolcsi Szabolcs vezér Gimnáziumból (ők szappanopera stílusban játszottak).

Az egyéni és csoportos különdíjak kiosztására is. Ocztos Rebeka (POK) a legszebb beszédért, Géczi Viktória Anna (Lorántffy) kiváló színpadi jelenlétért, a Vak Bottyán Gimnázium a legjobb előadásért, a POK a legszebb látványért kapott különdíjat. A Lucifer Közönségdíjat a Bánki nyerte.

A csapatok felkészítő tanárai és színházi mentorai voltak – Lorántffy: Miklósity-Szőke Zsuzsanna, Dreff János, Gasparik Gábor, Bánki: Gendur Rebeka, Jegercsik Csaba, Vak Bottyán Gimnázium: Patakyné Hegyi Erzsébet, Dubai Péter, POK: Sándor Melinda, Dubai Péter, Rudas: Kurucz Gergely, Árgyelán Dominika, Polgár Lilla, Szabolcs vezér: Tánczos Krisztina, Siegrist Cecília.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!