„Nekem való ez az esemény"

2019.02.21. 15:00

Ezen a fesztiválon is hazai pályán volt

Komoly kihívás egy már alaphelyzetben is jókedvű eseményen, mint amilyen a kolbászfesztivál volt Dunaegyházán, hangulatfokozóként fellépni.

Balogh Tamás

Márpedig Polgár Peti, az éneklős-mulattató ezért érkezett Dunaegyházára. Nem tette föl a kezét, zajos sikert aratott.

Meglepve láttam, hogy Polgár Peti, a nyári fesztiválok gyakori szereplője is a fellépők között volt. Csak nem lett belőled is kolbászügyi szakértő? – kérdeztük színpadi fellépését követően.

– A Dolák-Saliék által alapított Kolbász és Hurkológiai Intézetnek vagyok az egyik külső tagja. Tőlem nemcsak szaktanácsokat, hanem jókedvet is kap a közönség, hiszen egy pillanat alatt táncos mulatságot rögtönöztünk itt a helyszínen. A februárra fittyet hánytunk. Úgy látom, hogy a friss sült kolbászhoz nagyon jól passzol a helyi pálinka is, de én azzal most nem élhetek, hiszen hazafelé én vezetem az autót, és ezért ugyan nem kicsit fájt a szívem, de kemény vagyok, maradtam a víznél! Nagy örömömre a vidéket járva sok helyen megdobnak egy-egy üveg helyi pálinkával, ezért majd otthon kóstolok egyet, hogy kárpótoljam magamat – válaszolta felvetésünkre Polgár Peti. Majd a következőkkel folytatta:

Polgár Peti csak fokozta a dunaegyházi kolbászfesztivál egyébként is remek hangulatát Fotó: Balogh Tamás

– Nekem való ez az esemény, szeretem a sült kolbászt. Hallottam már, hogy itt nagyon különlegeseket is készítenek, de én jobban kedvelem a klasszikusokat. Tehát a friss hús, só, bors, paprika, fokhagyma ízvilága nekem tökéletesen megfelelő. Egy picit lehet csípős, de már a köményt sem szeretem benne.

Az előadó nem rejtette véka alá a származását sem. Elmondta egyebek mellett:

– Falusi származású gyerek vagyok. Amíg a nagyapám élt, addig nálunk is folyamatosan voltak disznóvágások. Manapság ahová meghívnak, ott örömmel beállok segíteni, ha kérik, vagy ha hagyják! Van úgy, hogy a hasonló eseményeken meghívnak valamelyik oldalra: a zsűribe vagy a versenyzők közé, de ma „csak” a fellépés a dolgom – hangsúlyozta. Hozzátéve: – Különleges ez a helyszín és a hangulat, hiszen a megérkezésem után csak a színpadig jutottam el, és egy karika kolbászt sem kaptam be, a folyadékokra nem is gondolhattam, mégis belaktam a fesztivált, jól éreztem magam! Bár legtöbbször a nyáriakon találkozunk (az idén már minden dátumom betelt), amiket nagyon szeretek, de ennek is nagyon jó volt a hangulata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!