NAV-infó

2024.06.11. 15:00

„Százmilliós étkészlet” Fejérben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei hatvanezer doboz csempészcigaretta útjának szabtak gátat Fejér vármegyében.

Duol.hu

Forrás: NAV

Az egyenruhások egy szlovén kisteherautó rakományát vették szemügyre az M7-es autópálya Váli-völgyi pihenőjében. Az iratok alapján a jármű, Szlovákiából tartott Szlovénia felé több ezer műanyag étkészlettel. A raktérben öt fekete fóliával körbetekert árut találtak a pénzügyőrök. A csomagolás megbontásakor azonban kiderült, hogy szó sincs evőeszközökről. A dobozok mindegyike Marlboro Gold feliratú, zárjegy nélküli cigarettával volt kitömve. Az 58 éves olasz sofőr azt mondta, hogy nem tudott a rakományról, az utolsó pillanatban helyettesítőként vállalta el a fuvart.

A pénzügyőrök összesen 6000 karton cigarettát foglaltak le, közel száznegyvenmillió forint értékben. A sofőrrel szemben jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetése bűncselekmény miatt indult eljárás.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában