Ne dőljenek be!

2024.06.10. 15:00

Pénzmosodát lepleztek le a rendőrök - videóval

A Mátrix Projekt keretében őrizetbe vettek a nyomozók egy budapesti férfit, aki ismerősei számláira utalt csalással megszerzett összegeket, olvashatjuk a rendőrség hivatalos oldalán, a police.hu-n. Az eset egy szekszárdi asszonnyal történt, ám akár Fejér megyében is szedhettek volna áldozatot a csaló, aki banki adatokat megszerezve jutott mások pénzéhez.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Idén márciusban tett feljelentést egy becsapott szekszárdi asszony, akit egy ismeretlen – egy pénzintézet ügyintézőjének kiadva magát – rávett arra, hogy távoli elérést biztosító programot telepítsen az eszközére. Ezután a banki adatait megszerezve 2 millió 630 ezer forintot utalt el a számlájáról egy ismeretlen nőnek.

Kollégáink kihallgatták a fogadó számla tulajdonosát. A fővárosban lakó nő elmondta, egy ismerőse kérésének tett eleget, amikor a számláját a rendelkezésére bocsátotta. Az ismerős férfi azzal áltatta, hogy nagyobb összegű külföldi utalást vár, ezért kér segítséget. Később a pénzt is a rászedett nővel vetette fel ATM-nél, illetve valutát vásároltatott vele. Az ügyleteknél nem volt ott személyesen, barátnőjét küldte segíteni. Már késő volt, mikor a számlatulajdonos rájött, hogy a gyanús ügylet miatt bajba kerülhet.

A strómanként ügyködő fiatalembert kollégáink elfogták, és őrizetbe vették. Kihallgatásán beismerő vallomást tett. Eddig három feljelentés alapján indult nyomozás, a további sértettek felkutatása jelenleg zajlik. Az őrizetbe vett férfi a saját barátnője és egy férfi ismerőse számláját is arra használta, hogy a becsapott ügyfelek pénzét azokra utalta, majd a számlatulajdonosokkal vetette fel az összegeket. Azóta a férfit a bíróság letartóztatta.

Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt indult eljárásban ezidáig két férfit és két nőt hallgattak ki kollégáink pénzmosás bűntettének gyanúja miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában