Ügyészségi infó

2024.05.15. 13:00

Próbaidő alatt sem bírt a vérével, bántalmazta apját egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének próbaideje alatt bántalmazta apját.

Duol.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 12-én egy székesfehérvári dohánybolt mellett szóváltásba keveredett apjával és egy ismeretlen személlyel. A vita során a vádlott kihívóan közösségellenes garázda indulatában az ismeretlen férfit többször ököllel megütötte. A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A vádlott által berúgott, megsérült ajtó és kerete
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádlott este felkereste apját az otthonában, majd ott ittasan, hirtelen indulatában a férfit fejbe rúgta, aki az ágyra esett, majd az ágyon ököllel többször a testén megütötte. A cselekményével csak akkor hagyott fel, amikor az apja élettársa értesítette a rendőrséget. A sértett nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 A vádlott 2022. december 8-án egy székesfehérvári dohánybolt előtt összevitatkozott az apjával és annak élettársával, akiket ittasan, garázda indulattól vezérelve bántalmazott. A cselekmény alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A vádlott ezt követően az apját felkereste az otthonában, és mivel az apja félelmében nem engedte be, a lakás ajtaját berúgta. A vádlott apja és élettársa az ingatlanból elmenekültek és értesítették a rendőrséget. A férfi a rongálással mintegy 45.000 Ft kárt okozott.

 A vádlott cselekményeit a hasonló cselekmény miatt más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint a más ügyben kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában