Rendőrség

2024.05.18. 18:00

Interaktív tanórát tartottak a diákoknak

Folyamatos a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság lakosságot érintő kiberbiztonsági felvilágosító programja - írta közösségi oldalán a vármegyei rendőr-főkapitányság.

Duol.hu

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

Dunaújvárosi rendőrök Baracson, a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos diákjainak tartottak interaktív tanórát, ahol az online veszélyekkel kapcsolatban az áldozattá válás elkerülése érdekében követendő tanácsokat, illetve a fiatalokra leselkedő online szexuális ragadozók és az általuk elkövetett visszaélések felismerésének módjait is közösen átvették a tanulókkal. 

Bicskei prevenciós kollégák a Tour de Hongrie profi országúti kerékpárverseny ideje alatt sem tétlenkedtek. Ők Etyeken várták a kiberbiztonság iránt érdeklődőket, ahol személyesen tájékoztatták a lakosságot az online térben elkövetett aktuális csalási módszerekről és azok kivédéséről. Az áldozattá válás elkerülése érdekébe lényeges a tájékozottság és az elővigyázatosság, az online veszélyekre való felhívás elengedhetetlen ahhoz, hogy minél szélesebb körben minél felelősebb internetfelhasználókká váljon a lakosság. Ennek érdekében a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának május 16-án Mohán és Sárkeresztesen, május 17-én pedig Csákberényben találkozhatnak a kiberbiztonság iránt érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában