Vádirat

2024.05.25. 15:00

Betörte a sértett orrát és késsel kiszúrta az autójának a kerekét egy férfi Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ököllel betörte egy férfi orrát és késsel kiszúrta az autójának a kerekét Dunaújvárosban.

Duol.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. október 21-én egy dunaújvárosi áruház parkolójában odament a sértett gépkocsijához, majd minden előzmény nélkül a lehúzott ablakon keresztül, ököllel beütött a vezetőülésben helyet foglaló sértett felé, akinek az ütés az orrát eltalálta. A sértett a gépjárműből a másik oldalon kimászott, amikor a vádlott elővett egy kést, majd azzal hadonászott a férfi felé, aki egy vasdarabot maga elé tartva próbált védekezni. A sértettnek sikerült elmenekülnie, azonban a vádlott a kezében a késsel egy ideig kergette őt, majd a sértett bemenekült az áruházba. A vádlott ekkor dühében a nála lévő késsel kiszúrta a sértett gépkocsijának jobb első és hátsó kerekét, majd a helyszínről elment. A rongálással mintegy 70.000 Ft kár keletkezett, amely nem térült meg.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. 

A képen a vádlott által kiszúrt autókerék látható:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában