Sírköves csaló

2024.04.11. 09:12

Nem készített sírkövet, csak a pénzt tette el

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatalemberrel szemben, aki sírkövek elkészítését vállalva több százezer forintot csalt ki a gyanútlan megrendelőktől.

Duol.hu

Névtelen terv - 1

A vádirat szerint a férfi 2023. februárjában az egyik közösségi oldalon hirdetést adott fel, melyben sírkövek elkészítését, tisztítását, felújítását vállalta. 

A hirdetés alapján négy személy vette fel a kapcsolatot a férfival, és bízta őt meg sírkő elkészítésére, illetőleg ezzel kapcsolatos munkálatokra. A férfi a sértettektől 130.000-210.000,- Ft-ot kért a munkáért, azonban azt nem végezte el, a késedelmet különböző valótlan okokkal, betegséggel, műszaki hibával magyarázta. 

A büntetlen előéletű férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, így az ügyészség arra tett indítványt, hogy vele szemben a bíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és kötelezze őt az okozott károk megtérítésére. 

A Fejér Vármegyei Főügyészség közleményéhez csatolt fényképek a férfinál tartott kutatás alkalmával készültek.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában