Ügyészségi hír

2024.03.02. 10:00

Vagyonőrt bántalmazott egy nő és egy férfi Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a nővel és férfival szemben, akik egy üzletben dolgozó vagyonőrt bántalmaztak Dunaújvárosban.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott és anyja 2022. május 22-én egy dunaújvárosi üzletben ordítozott és szitkozódott egy nővel. Az üzletben dolgozók és a vásárlók megrémültek, az egyik dolgozó megnyomta a pánikgombot. A pánikjelzésre a helyszínre érkező személy- és vagyonőrrel a vádlottak szóváltásba keveredtek, melynek során azonnal mindketten rátámadtak és dulakodni kezdtek a sértettel. A nő egy parfümös üveggel ütötte a sértett fejét, a férfi pedig fojtogatta és többször ököllel megütötte, megrúgta a férfit, aki a földre esett. A földre került sértett bántalmazását nem hagyták abba, az ütlegelésnek csak a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget.

A bántalmazás következtében a férfi súlyos személyi sérüléseket szenvedett.

 A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

 Az ügyészség vádiratában, tárgyalás mellőzésével, mindkét vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában