Sajnos súlyos esetekkel telt 2023.

2024.03.31. 09:00

Tizennyolc órás oltás, tömegkarambol, repülőgépzuhanás, vihar és hóesés

Egy összefoglalót adott ki a napokban a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, amelyben az előző év legkiemelkedőbb, legnagyobb erőket mozgósító eseteit osztotta meg az állampolgárokkal.

Molnár Emese

Képünk illusztráció

Fotó: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Mint azt felidézték, teljes terjedelmében égett egy háromszázötven négyzetméteres nádfedésű családi ház 2023 áprilisában Kápolnásnyéken. Az elmúlt év leghosszabb beavatkozását igénylő lakástüzének oltása az utómunkálatokkal együtt 18 órán át tartott. 

Augusztusban egy üzemanyag-szállító kamion kereke kapott lángra és a tűz átterjedt a rakományra; a 8-as főúton pedig egy vashulladékot szállító nyerges vontató borult árokba és gyulladt ki szeptemberben. 

Még abban a hónapban tragédiával ért véget egy kisrepülő bemutatója Székesfehérvár-Börgöndön. 

Elektromos kábelek és alumíniumpor égett háromszáz négyzetméteren egy székesfehérvári üzemcsarnokban novemberben. A tűzoltásban 43 tűzoltó 11 járművel vett részt. 

Fejér vármegye tűzoltói a szomszédos vármegyék egységeivel helyt álltak márciusban az M1-es autópályán történt halálos tömegszerencsétlenségnél, októberben a Sárosd közelében árokba borult autóbusz műszaki mentésénél. 

Az erős szél okozta viharkárok mellett a decemberi hóesésben elakadt járművek miatt emelkedett meg a riasztások száma.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában