Ügyészségi infó

2024.03.12. 17:00

A mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedett egy férfi

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a más személytől elvett motorkerékpárral járművezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedett.

Duol.hu

motoros illusztráció

A vádirat szerint a bíróság a férfit 2022-ben, majd 2023-ban két-két évre eltiltotta a közúti járművezetésétől, amelyről a férfi tudomással bírt. A vádlott ismeretlen módon megszerezte egy férfi motorkerékpárját, amelynek használatára a tulajdonostól engedélyt nem kapott. A férfi 2023. április 4-én este a motorral – a járművezetéstől eltiltás ellenére - Iváncsa belterületén közlekedett, amikor nekiütközött egy szabályosan parkoló személygépkocsinak, a motorkerékpárral felborult, majd a segítségére sietőket meg sem várva a helyszínről elfutott. 

Az ügyészség a vádiratában a terhelttel szemben elzárás büntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában