Tűzeset

2024.02.28. 07:29

Tűz volt a könyvtárnál Dunaföldváron - Nincs gázszolgáltatás egy városrészben

Duol.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Meggyulladt és nagy lánggal égett a gáz Dunaföldváron, a Rákóczi utcában - tájékoztat a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Egy épület oldalánál keletkezett a tűz, amelynél a solti hivatásos és dunaföldvári önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat. Az áramszolgáltató is a helyszínen dolgozik.

Frissítés: A Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár a közösségi oldalán tájékoztat a részletekről:

Tűz volt éjjel a könyvtárnál. A nagy nyomással kiáramló gáz égett kb. fél kettőtől hajnali négyig. Kikapcsolták az áramot és természetesen a gázt is. Ezért sok helyen a városban nincs gáz, már keresik a hiba okát. Türelmeteket kérjük! Szerencsére senki nem sérült meg és a belső terekben sem keletkezett kár. A könyvtár ma biztosan zárva lesz, a továbbiakról értesítünk benneteket.

Horváth Zsolt polgármester is megszólalt az ügyben:

2024. Február  28-án a hajnali órákban a Rákóczi utca 8. szám alatti könyvtár udvarában a gáz hálózatot érintő tűz keletkezett, ami miatt a szolgáltató elzárta a Sóház utca-Béke tér-Paksi utca-Kéri utcától északra fekvő városrész gáz ellátását. A hiba  elhárításáig gázkimaradás tapasztalható.  Kérjük a lakosság türelmét. A hiba helyreállításáról tájékoztatjuk Önöket. 

Forrás: Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár
Forrás: Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában