Személyi sérülés nem történt

2024.02.23. 11:48

Társasházi lakás erkélye gyulladt ki a Római városrészben

Egy rémisztő, de szerencsére tragédia nélkül zárult esemény törte meg a megszokott reggeleket február 23-án, pénteken a Római városrészben: a Római körút egyik kilencemeletes épületében, azon belül is egy ötödik emeleti lakás erkélyén felcsaptak a lángok.

Duol.hu

Fotó: Holik Gábor

A város hivatásos tűzoltói nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy megfékezzék a tűz továbbterjedését. Később, amikor az érintett lépcsőházhoz mentünk, már nyugalom volt a környéken, a tűz nyomát csak az erkélyre felpillantva láthattuk.

A társasház egyik felsőbb emeletén lakó szomszéd azt mesélte lapunknak, hogy éppen a konyhában volt, érezte is füstöt, de először nem gondolt tűzesetre, azt hitte, hogy csak a cigaretta füstje száll felfelé. Nem sokkal később a tűzoltók is kopogtattak az ajtón, járták körbe az emeleti lakásokat, s jelezték a lakóknak, hogy mi történt. A szomszéd elmondta, kérdezte a lánglovagoktól, hogy mekkora a baj, el kell-e hagyniuk az otthonukat, de szerencsére erre nem volt szükség, mert nem történt nagyobb baj.

A tűzesetről a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelem számolt be lapunknak. Mint írták, társasházi lakás erkélye gyulladt ki február 23-án reggel Dunaújvárosban, a Római körúton. A kilencemeletes épület ötödik emeletén keletkezett tűz. A város hivatásos tűzoltói a lépcsőházon át jutottak be az érintett lakásba, amelynek erkélyén kisasztal, szék és az ott tárolt anyagok égtek. A tűzben a balkonra néző szoba ablaka kitörött, a függöny megégett, a lambériás fal megolvadt. A lángokat egy vízsugárral elfojtották. A tűz keletkezésekor a lakásban egy ember tartózkodott: a lángokat észlelve a szomszéddal megpróbálták eloltani a tüzet. Nem sikerült nekik, de mindketten időben kimenekültek, személyi sérülés nem történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában