Halálos baleset

2024.02.25. 12:26

Súlyos baleset történt az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán

Duol.hu

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az Útinform tájékoztatása szerint, az M7-es autópályán, a 45-ös km-nél súlyos baleset történt, emiatt a főváros felé vezető oldalon az 50-es km-nél Pákozdnál, míg Letenye irányába a 42-es km-nél, a kápolnásnyéki kihajtónál kiterelik a forgalmat - tájékoztat társoldalunk a feol.hu.

 Aki teheti, már a 30-as km-nél lévő martonvásári kihajtónál letérve, a 7-es főúton kerülhet. Fokozott figyelemmel közlekedjenek és tartsanak nagyobb követési távolságot!

Fotó: Déri Brenda / FMH

Több baleset is történt a sztráda mindkét oldalán

Több, különálló közúti közlekedési baleset történt 2024. február 25-én reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd következményeként kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt. A balesetekben több tucat jármű érintett. A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében, két helyszínen több gépkocsi futott egymásba. Itt a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. A rajok áramtalanítják a járműveket. A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt. Ezekhez a székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti és a siófoki hivatásos tűzoltók, valamint a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai és a pázmándi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A rajok sorra áramtalanítják a balesetekben érintett járműveket. A karambolok helyszínén vannak a mentők is.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Még dolgoznak a tűzoltók az M7-esen

Tart még a műszaki mentés az M7-es autópálya mindkét oldalán, ahol több helyszínen több gépkocsi karambolozott a reggeli órákban. A balesetekben egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik is érintettek. A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok. A székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vonultak ki a balesetekhez. Az egységek áramtalanítják a járműveket, és tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult. A karambolok miatt több tucat autó a sztrádán rekedt, ezeket visszafordították, és tűzoltói felvezetéssel kísérték le az autópályáról.

Halálos baleset történt

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel annyit közölt, hogy a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett. Az autópálya-fenntartó MKIF Zrt. arról adott tájékoztatást, hogy halálos baleset történt.
Természetesen a délelőtt folyamán a feol.hu is kérdéseket intézett az Országos Mentőszolgálat felé, amint válaszokat kapunk a sérültekről, frissítjük cikkünket.

Megszüntetik a forgalmi akadályokat az M7-esen

A tűzoltók fokozatosan szüntetik meg a forgalmi akadályokat az M7-es autópályán, a Velencei-tó térségében, ahol több karambol is történt a reggeli órákban. A Balaton felé vezető oldalt már felszabadították, és a rendőrségi helyszínelés után a főváros felé vezető sávokról is eltávolítják a balesetekben érintett járműveket. A Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat által vezetett műszaki mentésben a székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vettek részt.

A rendőrség tájékoztatása szerint, megszűnt a forgalomkorlátozás a Balaton irányába tartó oldalon.

A rendőrök befejezték a helyszínelést és nem sokkal 11 óra előtt feloldották a forgalomkorlátozást az M7-es autópálya Balaton irányába tartó oldalán, Velence térségében, ahol a korábban történt balesetekben 15 jármű volt érintett, és ketten megsérültek.

Tapasztalataink szerint a főváros felöli oldalon is feloldották az útzárat, de a 30-as kilométerkőnél torlódás van jelenleg.

Frissítés: 

A rendőrök a forgalomkorlátozást korábban a Balaton irányába tartó oldalon feloldották, 13 óra 20 perckor pedig a főváros irányába tartó oldalon is megszüntették, így az M7-es autópálya mindkét oldala teljes szélességében járható az érintett térségben.

Frissítés:

A feol.hu-hoz megérkezett az Országos Mentőszolgálat válasza, melyből kiderül, gyermekek is a sérültek között vannak, és egy ember az életét vesztette az M7-esen történt tömegszerencsétlenségben.

"Az M7 autópályán történt balesetekhez két mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett. Egy férfi életét vesztette, négy embert (köztük egy gyermeket) súlyos sérülések, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt láttunk el. A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállítottuk." - informálta a portált Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője.

Forrás: feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában