Katasztrófavédelem

2024.02.03. 17:00

Huszonnegyedszer is emlékpályázat

Már lehet jelentkezni az idei Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra, a műveket május 15-ig kell benyújtani – olvasható az országos katasztrófavédelem honlapján.

Duol.hu

Fotó: Teknős Miklós/MW

A 2024-es pályázatra a bírálók olyan tudományos igényű munkákat várnak, amelyek a tűzvédelmi megelőzés vagy a kárelhárítás területét érintik, és támogatják a szakterület fejlődését, fejlesztését. Az egyéni pályázatokban mindezeken kívül ki lehet fejteni műszaki fejlesztéshez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, vagy a humánerőforrással való gazdálkodáshoz kapcsolódó témákat, aktuális kérdéseket is. 

A legfeljebb harmincoldalas dolgozatokat szakértő zsűri bírálja el, a győztes pályázó egy bevésés nélküli aranygyűrűt vehet át. 

Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. A róla elnevezett díj megalapítását özvegye kezdeményezte. A 2000-ben létrejött megállapodás értelmében a pályázat keretei között kapja meg a felajánlott díjat és az ahhoz tartozó aranygyűrűt az arra leginkább érdemesnek ítélt szakember.

A pályázati felhívás a itt érhető el!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában