Drónokkal is ellenőrizték a forgalmat

2024.02.21. 11:00

Hétszázhatvanhárom gyorshajtó a rendőrségi akció során

Bár általánosságban nem szívlelik a sofőrök a rendőrségi ellenőrzéseket, de ezek a közlekedésbiztonsági helyzet javítását, a balesetek számának csökkentését hivatottak szolgálni. Az elmúlt héten is fokozott rendőri jelenléttel találkozhattak a közlekedők, az egyenruhások kamerákat, sebességmérő berendezéseket és drónokat is bevetettek az akciók során.

Molnár Emese

Fotó: Fehér Gábor/MW

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy február 12-18. között sebességmérési akciókat tartottak, ellenőrizték a biztonsági öv használatát, az ittasságot, valamit figyelemmel voltak a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítására is. 

A közlekedésrendészeti akciók során a rendőrök 190 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és 5 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszer helytelen kezelését állapították meg. A hét folyamán az egyenruhások 8 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

A vármegye közútjain hét nap alatt 763 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Sebességtúllépés miatt 37 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 134 sofőrt pedig helyszíni bírsággal sújtottak. A rendőrök az előzés szabályainak megszegése miatt 9, az elsőbbség meg nem adása miatt 83 járművezetővel szemben intézkedtek. A kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 43-an sértették meg, a követési távolságot pedig 8-an nem tartották be. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában