Ügyészség

2024.02.07. 11:00

Engedély nélkül tartott egy kisebb hadseregnek is elég fegyvert és lőszert – videókkal

A Székesfehérvári Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki engedély nélkül tartott lőfegyvereket, lőszereket – áll a vármegyei főügyészség sajtószóvivőjének szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Mint írta a nyomozás adatai szerint a székesfehérvári gyanúsított két Fejér, valamint egy Somogy vármegyei ingatlanon fegyvertartási engedély nélkül tartott több lőfegyvert és lőszert, amelyeket a nyomozó hatóság lefoglalt.

A bűncselekmény törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés –, illetve a lefoglalt lőfegyverek és lőszerek jelentős mennyiségére, a gyanúsított vonatkozásában feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, valamint hasonló bűncselekményeket követne el, továbbá a bizonyítás meghiúsítása érdekében eddig fel nem kutatott tárgyakat rejtene el. 

A Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el, amely döntés ellen az ügyészség, a letartóztatás elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában