Mérgező gáz

2024.02.12. 19:00

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

Többször is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő az elmúlt napokban.

Duol.hu

Két esetben is életmentőnek bizonyult a szén-monoxid-érzékelő vasárnap (Illusztráció: MW)

Két esetben is életmentőnek bizonyult a szén-monoxid-érzékelő vasárnap. Dr. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy délelőtt Bölcskén, a Kiss Ernő utcában egy fürdőszobában jelzett be a készülék. A helyszínre riasztott paksi hivatásos és a bölcskei önkéntes tűzoltók kimutatták a mérgező gáz koncentrációját a helyiségben, írja a teol.hu.

Délután Bonyhádon jelzett az érzékelő. A lakók azonnal elhagyták az ingatlant és megkezdték az átszellőztetést. A bonyhádi hivatásos tűzoltók kimutatták a szén-monoxid jelenlétét és értesítették a kéményseprő szolgáltatót. A tulajdonos gázszerelőt hívott. A felülvizsgálatig a készüléket nem használják, a gáz elzárása megtörtént, a lakók lakosságvédelmi intézkedést nem kértek.

Korábban, pénteken egy dunaszentgyörgyi ingatlanban jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A paksi hivatásos tűzoltók rekonstrukció során végzett mérései megerősítették a mérgező gáz jelenlétét, amely miatt a gázkazán használatát megtiltották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában