Rendőrség

2024.02.22. 15:30

Az online tér veszélyeire figyelmeztettek

Mintegy 130 diák részére tartottak prevenciós foglalkozást a Fejér vármegyei bűnmegelőzési szakemberek Székesfehérváron - írta a police.hu.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Mintegy 130 diák részére tartottak prevenciós foglalkozást a Fejér vármegyei bűnmegelőzési szakemberek Székesfehérváron.

Mit jelent a digitális tudatosság, és miért van különösen nagy szükség rá napjainkban a fiatalok körében?  Bár hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy a mai fiataloknak a digitális fejlődés kapcsán már nem lehet újat mondani, azt sem szabad elfelejteni, hogy az okoseszköz – használat elsajátítása még nem azonos azzal, hogy a fiatal generáció tagjai felismerjék és kezelni is tudják az online térben esetlegesen felbukkanó veszélyeket. Ezen igyekeztek javítani Gazdag Andrea r. őrnagy és Nyiri Sándor r.főtörzszászlós, a Fejér Vármegyei Rendőr - főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai február 20-án a Székesfehérvári SZC I. István Technikumban. A nevelési-oktatási intézmény 9. évfolyamos diákjainak megtartott prevenciós programon részletesen is szó esett a fiatalokat is érintő kiberbűncselekmények elleni hatékony védekezés lehetőségeiről, az iskolai erőszak megelőzésének és kezelésének módszereiről és a gyermekekre komoly kockázatot jelentő új típusú dohánytermékek használatának veszélyeiről.

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában