Prevenció

2023.12.01. 19:00

Találkozó a bűnmegelőzés jegyében

Prevenciós programokkal várták az érdeklődőket a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai Baracson és Dunaújváros több pontján – írta a police.hu.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények legnagyobb része vagyon elleni bűncselekmény. Az elkövetők kihasználják áldozataik jóhiszeműségét, megtéveszthetőségét, egészségi állapotát, hiszékenységét, vagy azt, hogy egyedül élnek.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a maga eszközeivel próbálja elősegíteni az idős korosztály biztonságát, áldozattá válásuk lehetőségének elkerülését.

November 27-én délután Sebestyén Tamás rendőr zászlós, körzeti megbízott Baracson, a Faluházban tartott előadást az érintett korosztály tagjainak, melyen elhangzottak az áldozattá válás megelőzései lehetőségei, főleg az idegenekkel szemben szükséges óvatosság, valamint a telefonos, unokázós csalásokkal kapcsolatos megelőzési tanácsok is.  Ezzel egyidejűleg a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai sem tétlenkedtek, ők is személyesen várták az érdeklődőket Dunaújváros több pontján, ahol az alkalmi-és zseblopások, a gépkocsifeltörések, valamint az online csalások megelőzésére hívták fel a lakosság figyelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában