Ügyészség

2023.12.01. 11:00

Még letartóztatásba is kerülhet

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványt annak a 44 éves budapesti nőnek az ügyében, aki régiség vásárlás ürügyén károsította meg az idős sértettet – tájékoztatta szerkesztőségünket a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Duol.hu

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a nő 2023. november 15-én szólította meg az idős sértettet azzal az ürüggyel, hogy régiségeket vásárolna. Az idős férfi beengedte a lakásába a nőt, aki felfedezte az ott lévő lemezszekrényt, abban kutatni kezdett és a sértett figyelmetlenségét kihasználva több millió forintot és ékszereket tulajdonított el. 

A gyanúsított büntetett előéletű, így erre, valamint a cselekmény jellegére figyelemmel az ügyészség kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványt. 

A Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt, az ügyészség azonban fellebbezést jelentett be súlyosabb kényszerintézkedés, letartóztatás elrendelésre érdekében. 

Az ügyben kiadott korábbi rendőrségi közlemény az alábbi linken tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában