NAV-infó

2023.11.26. 19:00

Szerencse vagy balszerencse (videóval)

Nem mindenkinek hozott szerencsét a mitikus 7-es szám többszöri felbukkanása. Azoknak a bolgár utazóknak biztosan nem, akiknek csomagjait a lepsényi pihenőhelyen vizsgálták át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei.

Duol.hu

Forrás: NAV

Az M7-es autópályán bukott meg a sofőr 700 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával, utasa pedig 107 darab hamis ruhával mondott csődöt a pénzügyőri ellenőrzésen.

A sofőr és utasa Olaszországba tartott éppen, amikor az egyenruhások átvizsgálták az autójukat. A két férfi az ülések alatt, bőröndökben, illetve az utastérben fekete fóliába csomagolva adózatlan cigarettát, zsákokban pedig hamis cipőket, melegítőket és zoknikat rejtett el. Az Adidas és Nike márkajelzésű ruhákat a termékek jogosulti képviselői is szemügyre vették, és megállapították, hogy azokat a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A NAV munkatársai a hamis ruhákat és az adózatlan cigarettát lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt is eljárást indítottak – tájékoztatta szerkesztőségünket Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában