Baleset

2023.11.21. 14:08

Súlyosan sérült a kényszerleszállást végrehajtó repülő - a sérültekhez mentőhelikopter érkezett (Videó!) (Frissítve!)

Az első jelzések szerint egy kisrepülő hajtott végre kényszerleszállást november 21-én késő délelőtt az úrhidai repülőtéren. A gép roncsain rendkívül nagy sérülések láthatók, a sérültekhez mentőhelikopter is érkezett - tájékoztat társoldalunk a feol.hu.

Duol.hu

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Nagy riadalom kerekedett Úrhidán, amikor a tűzoltók, mentők, helikopter és a rendőrség is a repülőtér felé igyekezett november 21-én délelőtt: hamar kiderült, hogy egy kisrepülőt ért baleset. A pontos információkért a feol.hu a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz fordult, ahol elmondták: egy kisrepülő hajtott végre kényszerleszállást a repülőtéren. A helyszínen látható roncsok meglehetősen súlyos balesetre utalnak, elsődleges információink szerint azonban nem történt komolyabb emberi sérülés.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A repülőgép elején látható, hogy kiszakadt a fél oldala, ám azt még nem tudni, hogy ez a kényszerleszálláskor vagy a mentéskor keletkezett sérülés. A feol.hu megkereste az Országos Mentőszolgálatot, valamint a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is a baleset körülményeiről. A részletekkel folytatjuk tudósításunkat.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Frissítés 13.00

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület áramtalanította kiérkezés után a sportrepülőt – tette hozzá a Katasztrófavédelem, ahogy azt is: ez azt jelenti, hogy egy kisebb akkumulátort vettek ki belőle –a roncshoz tehát nem nyúltak. 

Frissítés 13:40

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínre riasztott mentőegységek egy 30 év körüli férfit és egy 60 év körüli férfit súlyos sérülésekkel - földi úton - szállítottak kórházba.

Forrás: feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában