NAV info

2023.11.13. 11:00

Kibélelt zártszelvények

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy Romániából Anglia felé tartó kamiont ellenőriztek november 8-án délután. A jogsértők újszerű trükkje nem járt sikerrel, a zártszelvényekbe bujtatott több, mint 26 ezer doboz román zárjeggyel ellátott cigaretta - a fuvarozó minden erőfeszítése ellenére – nem ért célt a ködös Albionban.

Duol.hu

A teherautót Pilis térségében, egy pihenőhelyen késztették megállásra a pénzügyőr járőrök. A rakomány átvizsgálás eredménye: „Talált, süllyedt!” Felfedték, hogy a fedő áruként szállított üreges vascsövek belseje cigarettával van kibélelve. A közel hatvanmillió forint összértékű dohánytermék előcsalogatása a zártszelvények belsejéből munkagépek használatát igényelte, miközben az állomány jelentős létszámát is megmozgatta.

A jövedéki terméket a nyomozóhatóság lefoglalta. Az ügyben költségvetési csalás miatt büntetőeljárást, valamint jövedéki eljárást indítottak.

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában