Összefoglaló

2023.11.09. 13:00

Fejér vármegye útjain

Az elmúlt héten is kiemelt figyelmet fordítottak a vármegyei rendőrök a közlekedők testi épségére veszélyt jelentő résztvevők forgalomból történő kiszűrésére.

Duol.hu

Az év 44. hetében Fejér vármegye útjain a rendőrök 1 ittas sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek, 2 sofőr ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek, és 7 járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak. 

Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt egy hét alatt 85 esetben intézkedtek, továbbá 1 motorkerékpáros nem viselt bukósisakot járművezetés közben.

Sebességtúllépés miatt 59 sofőr helyszíni bírságot, 25 közigazgatási bírságot kapott, 1 járművezetővel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek, míg egy másikat figyelmeztettek az egyenruhások. A megállítás nélküli ellenőrzések során 1077 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax, ők a közeljövőben közigazgatási bírságra számíthatnak. 

Az előzés és az elsőbbségadás szabályait összesen 61-en szegték meg, a kanyarodási és irányváltoztatási szabályoknak 13-an nem tettek eleget, a követési távolságot pedig 14-en nem tartották be — olvasható a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál posztjában.

A rendőrség kiemelten kezeli a közlekedés biztonságát veszélyeztető jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló közlekedési ellenőrzések a vármegye útjain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában