Ügyészségi infó

2023.11.02. 16:30

Engedély nélkül végzett hulladékszállítást egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül végzett hulladékszállítást egy Székesfehérvárhoz közeli településen.

Duol.hu
 

A vádirat szerint a férfi hulladékgazdálkodási tevékenység végzésére soha nem rendelkezett engedéllyel, ennek ellenére az interneten hirdetést adott fel, hulladék elszállítását vállalta. A vádlott a hirdetésben megadott telefonszámon felvette a kapcsolatot a szállítás megrendelőjével, majd telefonos egyeztetést követően 2022. április 12-én két gépjárművel, ismeretlen társaival három fordulóban vitt el hulladékot a megrendelő ingatlanáról – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

A férfi a hulladék elszállításáért 250.000 Ft-ot vett át a megrendelőtől. Az elszállított hulladék mennyisége hozzávetőlegesen 40-50 m3 volt, amelyet az önkormányzat alkalmazottai észleltek az önkormányzat tulajdonában lévő olyan területen, ahol a hulladék lerakását hatóság nem engedélyezte.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés és közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában