NAV-infó

2023.11.30. 21:00

Butik a kamionban (videóval)

Egy egész üzletet megtölthettek volna azok a hamis cipők és ruhák, amiket munkatársaink az M5-ös autópályán találtak egy kamionban elrejtve.

Duol.hu

Forrás: nav

A pénzügyőrök a lajosmizsei mérlegállomáson egy olyan bolgár kamiont ellenőriztek, ami a szállítási okmányok szerint ruhákat vitt Németországba és Hollandiába. A szúrópróbaszerű vizsgálaton a platón lévő raklapok többnyire azonosíthatók voltak, azonban munkatársaink találtak kettőt, amelyek jelöletlen dobozokkal voltak megpakolva. A csomagokban 1300, különböző márkajelzésű (Gucci, Prada, Fendi, Dior, Versace, Louis Vuitton) ruhák, cipők és pénztárcák sorakoztak. A kamionsofőr azt mondta, hogy nem tudta, hogy hamis luxustermékeket is szállít. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi hamisítvány, amiket a védjegy-tulajdonosok engedélye nélkül hoztak volna forgalomba – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos honlapján.

A pénzügyőrök a 65,5 millió forint értékű hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában