NAV info

2023.10.25. 12:00

„Négyen egy gatyában”

Nem egy film főhőse az a négy román férfi, akiket többszáz doboz adózatlan cigarettával füleltek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Letenye közelében.

Forrás: NAV

Olaszországba tartott az a román furgon, amit a pénzügyőrök rutinellenőrzésre tereltek ki a forgalomból. Látszólag úgy tűnt, hogy az utazók csupán croissant és energiaital rajongók, azonban a raktér kiürítése után kiderült, hogy mindannyian inkább a füstrudak rabjai, a péksütemények és üdítők pedig csak a rejtekhelyek leplezését szolgálták.  Az autó kárpitjai alól közel nyolcszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő, amelyeket bevallásuk szerint testvériesen együtt rejtettek el. 

A pénzügyőrök a csaknem 1,3 millió forint értékű cigaretták lefoglalták. A négy férfivel szemben jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást és közel 2,5 millió forint bírságra is számíthatnak. 

Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal: https://nav.gov.hu/vam/utazás

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában