Tragédia

2023.10.28. 11:44

Halálos lakástűz Agárdon

Szombaton reggel érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy füst gomolyog egy családi ház ablakából Gárdony-Agárdon, a Vas utca és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében.

Duol.hu

A tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, ahol egy százhúsz négyzetméteres, egyszintes családi házban csaptak fel a lángok. Az egységek az égő helyiség ablakán és a bejárati ajtón át hatoltak be az épületbe, ahol az egyik szobában néhány négyzetméteren volt tűz. A füsttel telítődött épület átvizsgálásakor egy férfi holttestét találták meg a konyhában. A házban szemét volt felhalmozva, ami nehezítette a tűzoltók bejutását és az oltási munkálatokat – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

Ha sok éghető anyagot halmozunk fel, az nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. Az otthonunk tisztán tartása tűzvédelmi szempontból is fontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában