NAV infó

2023.10.18. 09:30

„Feketedohány” a háznál (videóval)

Közel kétszázötven kilogramm illegális fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakásban.

Duol.hu

Egy alig kétezer fős kistelepülés egyik magánlakását vették alaposan szemügyre a pénzügyőrök. Gyanújuk, miszerint adózatlan füstölnivalót rejtegetnek a lakók, hamar beigazolódott, amikor az udvartól a melléképületekig mindent átvizsgáltak. 

Forrás: NAV

A teraszon fóliatasakok, a melléképületek mögött hatalmas fekete zsákok rejtették a dohányt. Az ott élő 36 éves nő ugyan próbálta győzködni az egyenruhásokat arról, hogy nincs rejtegetnivalója, de amint előkerült a 247 kilogramm fogyasztási dohány, annak eredetéről inkább hallgatott. 

A pénzügyőrök a több mint 32 millió forint értékű illegális dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt is eljárást indítottak. Az asszony akár több millió forint bírságra is számíthat – tájékoztatta szerkesztőségünket Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága sajtóreferense.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában