Bosszúvágy

2023.09.06. 09:00

Bűnügyi őrizetben várja a bíróság döntését a bicskei gyújtogató

Ismerőse házának felgyújtásával akarta megtorolni sérelmeit az a 64 éves bicskei férfi, aki ellen közveszélyokozás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

Duol.hu

Fotók: police.hu

A 64 éves férfi és a későbbi sértett évekre visszanyúló baráti viszonya a közelmúltban romlott meg és mérgesedett el. A férfi felgyülemlett sérelmeitől indíttatva szeptember 4-én délelőtt elment egykori barátja bicskei házához, ahol egy égésgyorsító anyag segítségével felgyújtotta az épületet.

Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a ház felső emeleti szintje és tetőszerkezete teljes egészében a tűz martalékává vált, a lángok pedig a szomszédos ingatlanokat is veszélyeztették.

 

Az elkövető mielőbbi kézre kerítése érdekében a helyszínre érkező egyenruhások azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként alig néhány óra múlva kattant is a bilincs a 64 éves gyújtogató kezén. A férfi, akit őrizetbe vétele mellett augusztus 4-én este gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, tettét a sértett több millió forintos tartozásával indokolta. A bicskei rendőrök kezdeményezték, hogy az illetékes ügyészség tegyen indítványt a férfi letartóztatására.

forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában