Ügyészségi infó

2023.07.28. 13:00

Verekedés a pálhalmai börtönben

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettével vádolja azt a férfit, aki 2022 októberében összeverekedett a zárkatársával és ezzel neki 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett zárkatársak voltak, mindketten jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltötték a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási intézetben, ahol 2022. október 5-én közöttük szóváltás alakult ki, és ez dulakodássá, verekedéssé fajult. A verekedés során a sértett ráfogott a vádlott csuklójára, aki ekkor ököllel többször megütötte a zárkatársa arcát. Az ökölütések következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatotta szerkesztőségünket dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes ügyész, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott jelenleg is börtönben van, vele szemben a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság őt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától valamint állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

 A férfi büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában