Egy hét

2023.05.03. 08:00

Megdöbbentő baleseti statisztikát közölt a megyei rendőrség

A rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a jogsértők forgalomból történő kiszűrésére, a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében.

duol.hu

Forrás: police.hu

Fejér vármegye közútjain az elmúlt 7 napban összesen 64 baleset történt, amelyek közül 1 halálos kimenetelű volt, 10 baleset végződött súlyos, 5 pedig könnyű személyi sérüléssel. A személyi sérüléses balesetekben 1 motorkerékpáros meghalt, 16 fő súlyosan, 7 fő könnyebben sérült meg. Hét baleset sebességtúllépés miatt következett be, két esetnél pedig ittas volt az okozó. A további balesetek előidézőjeként a kanyarodási, az elsőbbségi, az előzési szabályok megsértése, továbbá a megfelelő követési távolság be nem tartása és a figyelmetlen járművezetés rögzíthető.

Az említett időszakban végzett rendőri ellenőrzések alkalmával a megengedett sebességhatárt összesen 837 járművezető lépte át, és 14 ittas sofőrrel szemben intézkedtek az egyenruhások. Az elsőbbségi szabályok megsértése miatt 75, az irányváltoztatás szabályainak megsértése miatt pedig 26 intézkedést kezdeményeztek. Egy hét alatt összesen 123 esetben mulasztották el a biztonsági öv használatát.

Felhívjuk a figyelmet, hogy elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel az utasok figyelmét is annak használatára! Csak egy mozdulat, mely életet menthet!

Felhívjuk továbbá a közlekedők figyelmét arra, hogy Székesfehérváron továbbra is folynak a közműcserék, útfelújítások, parkolóbővítések, ezért időszakos terelésekre, forgalomkorlátozásokra és torlódásokra kell számítani. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlekedés valamennyi résztvevőjétől türelmet, egymásra odafigyelést és toleranciát kér. A szabályok betartásával a tragédiák zöme elkerülhető!

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában