Megtévesztés

2023.01.16. 13:00

Ne dőljön be a csaló, megtévesztő sms üzeneteknek!

DH

Fotó: Kuklis István

Egy 40 éves balaton­almádi hölgy kapott egy olyan tartalmú SMS-t, miszerint egy népszerű online streaming szolgáltatónál levő előfize­tését felfüggesztik, mivel az előfizetéssel probléma adódott. Ennek megoldására az SMS-ben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett megadta bankkártyája ada­tait, abban a hiszemben, hogy így a havi előfizetését rendezi. Ezt követően már arról kapott értesítést, hogy bankkártyá­jával ismeretlen vásárlási tranzakciókat hajtottak végre csaknem háromszázezer forintért – írta az esetről társlapunk, a veol.hu portál. 

A személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek. Ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, komoly anyagi károkat is okozhat. A bűnözők megtévesztő telefonhívások, e-mailek és közösségi oldalakon keresztül küldött üzenetek segítségével próbálnak meg hozzájutni a felhasználók adataihoz. 

A rendőrség munkatársai továbbra is arra figyelmeztetnek, hogy bankkártyájának adatait semmilyen körülmények között ne adja ki idegennek.

Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval online ügyintézést folytat, javasoljuk, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezze el – írja a police.hu
 

 

Címkék#csalás#sms

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában