Kábítószerrel kereskedett két férfi és egy nő

2022.12.16. 10:00

Vádirat a Fejér megyei dílerek ügyében

A Fejér Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a nővel és két férfival szemben, akik kábítószerrel kereskedtek Fejér megyében.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a terheltek egyike egy budapesti rendezvényen pár éve ismerkedett meg a nővel és onnantól folyamatosan kapcsolatban álltak egymással, mindketten kábítószerfogyasztók voltak. Amikor a férfi munkaviszonya megszűnt, a nővel 2020-ban kialakult az üzleti kapcsolata, amelynek keretében a nő az ismeretlen forrásból beszerzett kábítószert rendszeresen értékesítette a férfinak, aki azt eladta megrendelőinek. A férfi grammonként 2.000,- Ft-ot fizetett a nőnek, azonban 2.500-3.000,- Ft-ért értékesítette tovább. A nő rendszerint személyesen szállította a kábítószert Dunaújvárosba a férfinak, aki összesen 345.000,- Ft-ot fizetett a nőnek a kábítószer vételáraként. A férfi a kábítószer értékesítésből 213.000,- Ft-tal gazdagodott. A rendőrség a nő budapesti lakásán kábítószert és az értékesítéséhez használt eszközöket foglalt le.

A férfi néhány esetben a másik vádlottól is szerzett be kábítószert, akinek összesen 28.000,- Ft-ot fizetett a megvásárolt szerekért. A férfi lakásán a rendőrség amfetamint  tartalmazó tablettákat és port foglalt le.

Az ügyészség vádiratában a nagyobb bevételre szert tett férfival és a nővel szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint a férfi vonatkozásában a letartóztatás fenntartását, míg a kevesebb bevételre szert tett férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön-, továbbá pénzbüntetés kiszabását, mindhárom vádlottal szemben a bűnös vagyongyarapodás elkobzását indítványozta.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában