Ügyészségi info

2022.12.14. 19:00

Letartóztatásban maradhat a férfi, aki késsel támadt egykori barátnője új barátjára Székesfehérváron

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2022. november 6-án egy székesfehérvári vendéglátóipari hely hátsó bejáratánál késsel többször megszúrta egykori barátnőjének új barátját.

duol.hu

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a férfi nem tudott beletörődni abba, hogy a barátnője szakított vele, ezért a nő új barátja munkahelyéül szolgáló vendéglátóipari hely hátsó bejáratához ment, ahol féltékenységből a magával vitt 21 cm pengehosszúságú késsel a férfire támadt, a mellkasán, a hasán és a felkarján többször megszúrta. 

A sértett hasát ért szúrás a testüreget megnyitotta, a májon sérülést okozott, amely életveszélyes sérülésnek tekinthető.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés – a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének a veszélye továbbra is fennáll. 

A bűncselekmény jellegére és motivációjára tekintettel pedig feltehető, hogy a sértett sérelmére a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, így vonatkozásában a bűnismétlés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását 2022. március 9-ig meghosszabbította, amely döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában