Indítvány

2022.12.29. 17:00

Letartóztatásban marad a betörő

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben lopás gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és társai 2021. októbere és 2022. januárja között összesen 11 házba törtek be, és onnan jellemzően készpénzt, ékszereket, nagy értékű karórákat tulajdonítottak el, közel 70 millió Ft értékben.

A férfit még 2022. januárjában vette őrizetbe a rendőrség, majd ügyészi indítvány alapján a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyben a nyomozás még folyamatban van, azonban a büntetett előéletű gyanúsított vonatkozásában továbbra is tartani lehet attól, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el, esetleg a hatóság elől megszökne, elrejtőzne.

Erre figyelemmel a Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság az ügyészség álláspontjával egyetértve a kényszerintézkedés határidejét meghosszabbította.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában