Ítélet

2022.12.05. 18:00

Hamis vezetői engedéllyel szállított hat migránst egy moldáv embercsempész

A Sárbogárdi Járási Ügyészség minősített embercsempészés, továbbá közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emelt azzal a moldáv embercsempésszel szemben, aki 2022. május 2-án hamis vezetői engedéllyel szállított hat migránst.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A vádirat szerint a férfi Lengyelországban ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy fejenként 3.000,- Eur-ért Ausztriába történő eljuttatásuk érdekében segítséget nyújt migránsoknak. A vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ezért az ismeretlen személynek átadott egy magáról készült igazolványképet, amelyet felhasználva egy hamis vezetői engedélyt készítettek a számára esetleges igazoltatása esetére. A kiállított hamis román vezetői engedélyben a vádlott fényképe volt, azonban hamis névre lett kiállítva.  

A férfi a szerb határ közelében, egy erdős részen felvett a személygépkocsijába öt szír és egy afgán állampolgárt, akik közül négyen a jármű hátsó ülésén, míg két személy az utasszállításra alkalmatlan, zárt, sötét, levegőtlen csomagtartóban foglalt helyet.  

A rendőrök Sárkeresztúr térségében a gépkocsit ellenőrzés alá vonták, így a vádlott cselekménye lelepleződött.  

A férfi elfogásakor a járműben a rendőrök megtalálták a hamis román vezetői engedélyt, amely vonatkozásában a férfi jelezte, hogy az irat az övé, így magát a hamis vezetői engedéllyel igazolta.  

Az ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás fenntartását, továbbá a vádlott Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozta.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában