10 illegális migránst szállított járművében

2022.07.20. 10:37

Ukrán embercsempészt fogtak Fejér megyében

police.hu

Bilincsben

Fotó: Shutterstock

A Fejér megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztály jelzése alapján 2022. július 20-án 8 óra 15 perc körül a 8126-os számú úton, Csákvár és Csákberény között ellenőriztek egy ukrán honosságú gépjárművet, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett.

A járműben a sofőrön kívül további 10 férfi utazott, akik magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök az embercsempészt elfogták, akit az illegális migránsokkal együtt a rendőrségre előállítottak. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában