Mentőhelikopter érkezett

2022.02.25. 15:32

Megsérültek a menekülő szírek a dunaföldvári Beszédes József hídnál

Árokba hajtott az embercsempész, a balesetben öt illegális migráns megsérült, a csempész pedig elmenekült, de hamar elfogták a rendőrök - tájékoztatta szerkesztőségünket a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának munkatársai 2022. február 25-én 11 óra 10 perckor a dunaföldvári Beszédes József hídon – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztály jelzése alapján – ellenőrizni akartak egy külföldi rendszámú terepjárót. Azonban a sofőr, amint észlelte a hídon előtte álló rendőrautókat, tolatásba kezdett. A manőver során először egy szolgálati autónak ütközött, majd árokba borult. A járműben öt – magát szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik megsérültek.

A sofőr elmenekült a helyszínről, azonban rövid időn belül a nyomára bukkantak a készenléti rendőrök. A férfi a gyanú szerint a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben - őrizetbe vétele mellett - a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.

Az illegális migránsokat további ellátás céljából kórházba szállították, a történtek során rendőr nem sérült - áll a police.hu tájékoztatójában.

Egy dunaföldvári csoportban fényképeket posztoltak a helyszínen tartozkodó mentőhelikopterről, ami a baleset súlyosságát jelzi. 

Frissítés: 

Helyszíni információink szerint, az 52-es főúton, Solt és Dunaföldvár között, —rendőrök elől menekülő —embercsempész egy körülbelül nyolc méter mély szakadékba zuhant az autóval. A balesethez mentőhelikoptert is riasztottak, aki az egyik sérültet elszállította a dunaújvárosi kórházba. A többi négy sérültet is a dunaújvárosi kórházba szállították, őket már mentőautóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában