Katasztrófavédelem

2022.02.09. 18:00

Évértékelő az igazgatóságon

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elmúlt évi tevékenységét értékelte Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató február 9-én Székesfehérváron.

duol.hu

Fotó: Fejér MKI

Az igazgatóság 2021 évi munkájának eredményeit a katasztrófavédelmi kirendeltségek és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, valamint a szakterületek vezetőinek körében mutatta be az ezredes.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes előadásában ismertette a tűzoltói beavatkozásokat érintő statisztikákat. 2021-ben közel ugyanannyi tűzesethez riasztották a tűzoltókat, mint egy évvel korábban. A műszaki mentések száma tíz százalékkal csökkent. Az igazgató kiemelte a tűzoltók mindennapi helytállását, méltatta a katasztrófavédelem tevékenységét kiegészítő önkéntesek munkáját. Kiemelte a megyei tűzmegelőzési bizottság prevenciós tevékenységét, hangsúlyozva a lakosság tájékoztatásának fontosságát, a legfiatalabb generáció interaktív tűzvédelmi nevelését.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes összegezte az igazgatóság polgári védelmi, iparbiztonsági és hatósági tevékenységét, kiemelte a képzéseket, szólt az igazgatóság hivatali, ellenőrzési és kommunikációs tevékenységéről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában