tolnában

2021.09.05. 11:00

Horvát embercsempész és kilenc illegális migráns rendőrkézen

A Tolna megyei rendőrök az 55-ös főúton, Alsónyék közelében ellenőrizték az osztrák rendszámú gépkocsit.

police.hu

Az egyenruhások 2021. szeptember 4-én 16 órakor – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján – az 55-ös főúton Alsónyék és Pörböly között ellenőriztek egy osztrák rendszámú gépkocsit. A járművet egy horvát férfi vezette, aki kilenc, magukat szír állampolgárnak való utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a horvát állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában