rendőrségi akció

2021.08.12. 21:45

Tíz illegális migránst és egy embercsempészt fogtak Dunaföldvár főutcáján – képgalériával

Olvasói információ szerint Dunaföldváron a Kossuth Lajos utcában, a polgármesteri hivatalnál négy rendőrautó és egy NAV-os autó is akcióban van.

duol.hu

Fotó: olvasói

Olvasónk elmondása szerint egy külföldi rendszámos autóban több (feltételezhetően) illegális migránst fogtak a rend éber őrei. Egy külföldi férfi, aki vélhetően a sofőr- és az embercsempész volt, megbilincselve ül az útpadkán. Az autó csomagtartójában két-három fő is „utazott”.

Közben megérkezett a hivatalos rendőrségi hír az akcióról:

Az egyenruhások és a NAV munkatársai Dunaföldvár belterületén ellenőrizték a görög rendszámú személygépkocsit.

A Tolna megyei rendőrök és a NAV egyenruhásai 2021. augusztus 12-én 20 óra 25 perckor – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály munkatársainak jelzése alapján – Dunaföldváron ellenőriztek egy görög rendszámú gépkocsit. A járművet egy moldáv férfi vezette, aki öt magukat szír és öt magukat afgán állampolgárnak valló utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságán a moldáv állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Illegális bevándorlás – Bakondi: idén már több mint 54 ezer embert fogtak el a határon

Az idén eddig már több mint 54 ezer embert fogtak el a határon, és több mint ötszáz embercsempész ellen indult eljárás – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna augusztus 4-i, szerda reggeli műsorában.

Bakondi György hozzátette: ez jelenetős növekedés, az előző év azonos időszakában 17 ezer illegális bevándorlót tartóztattak fel, és csak kétszáz embercsempész ellen indult eljárás. Ez is mutatja, hogy „az embercsempészet egy virágzó üzletág” – fogalmazott -, és továbbra is nagy csoportok tudják megfizetni ezeket a szolgáltatásokat.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában