M6-os autópálya

2021.08.25. 14:35

Kulcsnál megfogtak 9 illegális migránst, az embercsempész elmenekült

Kivonta magát a rendőri intézkedés alól, az egyenruhások jelenleg is keresik.

duol.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2021. augusztus 25-én 13 óra 20 perckor az M6-os autópálya 56-os kilométerszelvényében, Kulcs térségében, a Budapest felé vezető oldalon akartak ellenőrizni egy svéd honosságú gépkocsit. A jármű vezetője a rendőri intézkedés alól kivonta magát, az autóból kiszállva elmenekült, őt a rendőrök jelenleg is keresik – tájékoztat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kocsiban kilenc férfi utazott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják, majd a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában