határrendészet

2021.06.25. 19:00

Tizenkét illegális migránst fogtak Fejérben

Az elmúlt 12 órában a rendőrök összesen 10 fő szír és 2 fő szomáliai illegális migránssal szemben intézkedtek.

police.hu

Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2021. június 24-én kora reggel Martonvásár belterületén ellenőrizni akartak egy magyar honosságú gépkocsit. A jármű vezetője a rendőri jelzés ellenére megkísérelte kivonni magát az intézkedés alól, ezért alsóbbrendű és mezőgazdasági utakra hajtott. A sofőr a 8117-es számú úton, Pázmánd külterületén, egy erdős részen járművével megállt, majd az autóból kiszállva elmenekült a helyszínről. Az adatgyűjtés során a nyomozók beazonosítottak, és elfogató parancsot adtak ki egy moldáv férfi ellen, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. A férfit jelenleg is keresik a rendőrök.

A kocsiban 12 fő utazott, akik közül 10 fő szír, 2 fő pedig szomáliai állampolgárnak vallotta magát. Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlő módon nem tudták igazolni, ezért őket az egyenruhások elfogták, és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában