indítvány

2021.04.16. 09:00

Letartóztatásban maradnak a nőket kizsákmányoló emberkereskedők

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a szerkesztőségünknek:

duol.hu

Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a két személynek a letartóztatása meghosszabbítását, akik egy négy tagú bűnszervezet tagjaként 2016-tól Németországban és Svájcban bordélyházat üzemeltettek, ahol Magyarországon részben adásvétel útján megszerzett személyeket prostitúcióra kényszerítettek, mozgásukban korlátozták és bevételüket elvették.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak tevékenységüket szervezetten követték el. A bűnszervezet tagjai a feladatokat egymás között megosztották, így a fogvatartott személyek szállítását, a sértettek felügyeletét, a prostitúciós tevékenységből származó bevétel beszedését. A bevételből a szervezet tagjai megélhetésüket fedezték.

A gyanúsítottak büntetett előéletűek, az egyikük a cselekményt feltételes szabadságra bocsátás próba idejének hatálya alatt állva követte el, továbbá a terheltek cselekményüket külföldön berendezkedve, bűnszervezeti keretek között követték el, így tekintetükben a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Mindkét gyanúsított esetében alaposan lehet tartani attól, hogy a sértettek jogellenes befolyásolásával a bizonyítást megnehezítenék, valamint a cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság a gyanúsítottak letartóztatását 2021. június 19-ig meghosszabbította, a döntés ellen a terheltek fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában