a húsvéti hosszú hétvége számokban

2021.04.06. 17:00

Ittas vezető és két baleset is volt Mezőfalván

A kéklámpásoknak a hétvégén sem volt nyugalmuk, erről az állampolgárok gondoskodtak.

duol.hu

Szombaton kaptuk a rendőrség közleményét egy pénteki esettel kapcsolatban, mely szerint: A rendőrök 2021. április 2-án 1 óra 55 perckor a 61-es számú főúton ellenőriztek egy gyalogosan közlekedő férfit, akiről megállapították, hogy a Paksi Rendőrkapitányság körözését rendelte el pénzbírság megfizetésének elmulasztása miatt. A 26 éves dunaföldvári lakost az egyenruhások a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra előállították, és szabálysértési őrizetbe vették.


A mezőfalvi kék hírek láncolata április 3-án szombaton kezdődött, amikor is eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi a Mezőfalva-szőlőhegy térségében.

A katasztrófavédelem közleménye szerint buszmegállónak ütközött, majd oldalával az árokba borult egy gépkocsi Mezőfalvánál, a Szőlőhegy mellett, a Kettes sornál. A baleset következtében a buszmegálló egyik tartólába kitört, a másik is jelentősen károsodott. A vezető ki tudott szállni járművéből. A dunaújvárosi hivatásos és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók megkezdték a veszélyessé vált buszmegálló tartószerkezetének bontását, valamint kivontatták az árokból az autót. Az eset délután 14:30 körül történt és csaknem másfél órán keresztül forgalomkorlátozás volt érvényben.

Fotó: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

Körözött Ercsiben

Szintén április 3-án történt, hogy a rendőrök Ercsiben, a Dózsa György úton ellenőriztek egy 20 éves férfit, akiről az intézkedés során megállapították, hogy a Gárdonyi Rendőrkapitányság körözését rendelte el. Az ercsi lakost a járőrök a rendőrőrsre előállították, ahol szabálysértési őrizetbe vették.


A vasárnapi nyugalmasabban telt a kéklámpásoknak, hétfőn azonban újraindult a „nagyüzem”, ugyanis árokba hajtott egy autó Mezőfalva és Nagyvenyim között a kora délutáni órákban. A balesethez a dunaújvárosi hivatásos és a mezőfalvi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a gépkocsit. A forgalom több órán keresztül állt, mígnem a kora esti órákban (17:30 körül) zavartalanul folytatódhatott a közlekedés.

Még mindig Mezőfalva, még mindig Húsvét. A járőrök ugyanis a húsvéthétfőn, az Árpád utcában ellenőriztek egy gépkocsivezetőt, akivel szemben felmerült annak gyanúja, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. Az 57 éves helyi férfival szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök további mintavétel céljából előállították és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában